Iron Man 2 (2010)

Regi: Jon Favreau

Robert Downey Jr., Mickey Rourke, Don Cheadle, Scarlett Johansson

Stark är under stark press från regeringen, pressen och allmänheten att dela med sig av sin teknologi till militären, men vägrar då han är rädd att hemligheten bakom Iron Man-teknologin ska hamna i fel händer. Med Pepper Potts och James “Rhodey” Rhodes vid sin sida bildar Tony nya allianser och konfronterar nya, kraftfulla fiender.

En värdig uppföljare, men tycker att någonting saknas. Kan inte riktigt sätta fingret på det. Scarletts roll känns inte alls märkvärdig eller nödvändig. Hon sattes väl in för de kåta tonåringarna som vill se kvinnliga former. Men hennes del ger inte historien något alls. Däremot så tycker jag Mickey Rourke och Sam Rockwell gör bra ifrån sig och levererar sina repliker med känsla. Men man får inte glömma den karisma som Downey Jr. för med sig heller, som faktiskt är en fröjd att se.

Så där jättemycket action är det faktiskt inte, men det som är med är helt okey. En hel del CGI är det dock. Sen är det ju lite hintar om kommande The Avengers filmen som jag ser fram emot. I överlag är det en helt okey action/superhjälte film. Och glöm inte att sitta kvar tills efter sluttexterna då det finns scener som rör en annan Marvel film.

Kuriosa: Under fighten i Monaco kunde Mickey Rourke inte få in swinget riktigt med piskorna, så låten Crazy med Gnarls Barkley spelades högt för att han skulle få in rytmen.

7 / 10

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s