Nine Dead (2010)

Regi: Chris Shadley

Melissa Joan Hart, William Lee Scott, John Terry, Daniel Baldwin

Kommunikation är nyckeln till överlenvad för de nio främlingar som blivit kidnappade av en maskerad man. De blir tillsagda att en av dom kommer att dö var tioende minut såvida de inte kan komma på varför dom blivit kidnappade och hur dom är kopplade till varandra. Vilka av de nio kommer att dö, och vilka överlever?

Var ska man börja. Filmen börjar som en billig Saw klon, men var fängslande. Till en början. Personligen tycker jag den här filmen borde slängas i papperskorgen. Det finns inte mycket som är spännande, och man skiter fullständigt hur det går för det som blivit kidnappade. Dåligt skådespel. Så fort man hör Melissa öppna käften och börja gnälla så vill nan i princip stänga av filmen. Tyvärr tillhör den här filmen en genre som jag faktiskt gillar. Där Saw filmerna lyckas, misslyckas man fullständigt här, och det är att hålla spänningen uppe med diverse twistar och överaskningar. Men inte här. Har man överseende för skådespelet och den tråkiga storyn så är filmen sevärd. Men slutet av filmen, dess sista 2 minuter är vad som gör filmen helt kass.

Den enda skådisen som faktiskt kan agera är den maskerade mannen, tänker inte avslöja vem han är. Även om han inte har mycket att arbeta ifrån så gör han sitt bästa. Efter filmen så sitter man med en fråga. Varför 9? Vad är det som gör att han valde just 9, när det kunde ha vart så många fler egentligen. Nej, det här är ingen film som förtjänas att bli köpt. Melissa bör vinna en Razzi för Sämsta Skådespelerska 2010.

4 / 10

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s